SINOPSIS
Središte, napuštenost, simbioza, otuđenje, manjine, kolektivno pamćenje, ispovesti unutar napuštene prizrenske železničke stanice: Lendi se ispoveda o slomljenom srcu, porodičnim vrednostima, svakodnevnim mukama, i fristajlingu. Izgubivši svoju prvenstvenu funkciju pre više od dve decenije, železnička stanica se vraća u život kao statična oaza za Lendija, koji se oseća kao da mu je okruženje van domašaja. Istraživanje stanice vodi nas na putovanje kroz kolektivno pamćenje i poetiku prostora.
SINOPSIS
Tinejdžerska ljubavna priča, smeštena u vreme poslednjeg rata na Kosovu 1999–2000, ljubav iskazana u pismima…
SINOPSIS
Eksperimentalni film iz perspektive čoveka koji je izolovan od društva, i načina na koji gleda na svoj život i svet.
SINOPSIS
Priča o nasilju koje je iskusila mlada devojka. O tome kako je par životnih preokreta načinilo njen dom nesigurnim i toksičnim za život.
SINOPSIS
Tri osobe objašnjavaju ljubav iz svoje tačke gledišta. Ljubav se, kao apstraktni pojam, objašnjava na više načina. Prvo se objašnjava osećaj koji je povezan sa ovom emocijom, kako se on manifestuje prema drugoj osobi na romantičan način, i konačno se prikazuje ogromna vrednost ljubavi prema sebi.
SINOPSIS
Priča koja pokazuje kako male stvari u životu mogu da pomognu nekome da pronađe i zavoli samog sebe.
SINOPSIS
Tradicija mudrosti reči u okončanju dve stotine krvnih osveta i isto toliko rana Halila Klečke, prikazana je prisećanjima njegovog sina, Aluša.
SINOPSIS
Lični dnevnik, svakodnevne muke i intruzivne misli osobe sa telesnom dismorfijom i poremećajem ishrane.
SINOPSIS
Dnevnik, jedina imovina koja neće zaboraviti najlepše stvari u životu. Dedov najlepši trag toga da ti događaji žive večno. Svaki unos napisan je s posebnom pažnjom i puno ljubavi.
SINOPSIS
Od snegom pokrivenih i ogoljenih stabala zimi, do lepih i zrelih krušaka leti, ova priča prati voćnjak na obroncima Fruške gore, i oca koji će napornu poljoprivrednu sezonu po prvi put izgurati sam.
SINOPSIS
Žena iz Prizrena na putu da pronađe svoje ja.
SINOPSIS
„Umetnost i medicina, to su dve stvari koje su mi važne.“ Film o Fatosu Puli, koji je povezao svoje dve strasti koje dolaze iz različitih svetova, ali ne samo to. On se priseća kako je integrisao umetnost u svoju profesiju ne bi li osmislio svoje fizioterapeutske izume, u potpunosti uključen u mnoge sfere, uvek da bi lečio i pomagao drugima.
SINOPSIS
Snažna obmana. Predrasuda. Ocrnjivanje. O čemu je zapravo rok i metal muzika?
SINOPSIS

“October 2019, an unexpected revolution, social expansion. More than a million and a half people demonstrate on the streets of Santiago calling for more democracy. For a life with more dignity, a better healthcare system, and a new constitution. Chile has found its memory. The event I had been waiting for since I was a student finally happened,” testifies the great Patricio Guzmán about his new film. The search, the encounter and loss are the three axes we can recognize in this story that partially relies on his past films. Guzmán’s desire for Chile to find its joy and regain a childhood lost became a reality that October. With fluid poetry interrupted by testimonials, images and metaphors are projected like in a mirror, reflecting collective ideals and the power of people wounded by inequality, which had to be showcased, between fire and stone.

SINOPSIS
Ilija i maca Sara u beogradskoj zadruzi Oktobar, antifašističkom LGBTQ društvenom centru u suterenu jedne zgrade na Dorćolu, dočekuju ekipu koja dolazi na prvu žurku godine nakon višemesečne pauze u radu zbog pandemije. Kroz kolekciju razgovora, ispovesti i prizora društvenog centra usred leta, takozvane „suše“ posetilaca, otvara nam se prozor u svet ove (bukvalno) podzemne komune, prisan odnos autorke sa ekipom i samim mestom, kao i borbe za opstanak usred pandemije.
SINOPSIS
Studenti glume iz Kosovske Mitrovice, zajedno sa Teodorom, okupili su se nakon završenih studija i podelili su svoje iskustvo o studiranju na Kosovu. Od prijemnog ispita do kraja studija, zajedno su živeli, menjali stanove, čuvali jedni druge i pevali, svakog dana neku novu izmišljenu pesmu. Severni grad je obzervacijski dokumentarac. Kamera je statična ili u pokretu, u zavisnosti od dinamike pojedinih scena. Film prati razgovor studenata u stanu, Teodorino putovanje u Kosovsku Mitrovicu i prijemni ispit iz glume. Kroz koreografiju koja se prikazuje na kraju, Teodora pokretom ilustruje svoja osećanja o Kosovskoj Mitrovici, igrajući na Mostu Mira uz pesmu hodže i crkvenih zvona.
SINOPSIS
Brak između restauratorke nameštaja Lejle i umetnika Damijena je, na svom vrhuncu, hektičan i uzbudljivo nepredvidiv. Ali strast i spontanost počinju da gube svoj šarm kada iz njih proistekne još jedna od Damijenovih spiralnih bipolarnih epizoda. Žoakim Lafos, reditelj koji je posebno vešt u suptilnom prikazivanju trenja i komplikovane dinamike bračne zajednice u filmovima poput Naša deca, Posle ljubavi i Samo napred, daje impresivno iznijansiran portret trosmernog odnosa između muškarca, žene i njegove bolesti. Snimljen na pojedinim naročito dirljivim lokacijama u ruralnom Luksemburgu i Francuskoj, odvijajući se u svetu prepunom umetnosti i lepote, Nepsokojan je film koji se trudi da razjasni vezu između Lejle i Damijena i da slavi njihovo nekonvencionalno, boemsko postojanje.
SINOPSIS

Džuli zatičemo u luksuznom hotelu u Parizu, gde kao glavna sobarica užurbano i pedantno sređuje apartmane u kojima noć košta verovatno više nego što ona zarađuje održavajući ih besprekornim. Film čiju režiju potpisuje Erik Gravel smešta Džuli upravo u trenutak nacionalnog štrajka javnih prevoznika i razgovora za posao u struci na koji je upravo pozvana. Počinje njena trka s vremenom, i tu leži ceo zaplet: kao u odličnim akcionim filmovima, ova drama je nabijena tempom koji potcrtava sve one paradoksalne situacije u kojima se svaka osoba može naći – kako obezbediti sebi nešto ako konstatno moramo da ostajemo u zoni komfora da bismo uspeli da preživimo?

Izdvajamo
SINOPSIS

Ovo je priča o tradiciji u tranziciji. Jesmark, rođen u porodici ribara, svakodnevno izlazi da plovi na svom lucu – brodiću koji daje ime ovoj priči i star je koliko i tradicija ribarenja Jesmarkove porodice. Lucu čuva tragove mnogobrojnih popravki kao i Jesmarkovih stopala kad je bio beba. Ali vode više nisu iste, kao ni zakoni, što znači da je ribe sve manje, a propisa sve više. Vezan za morsku vodu kao i sama so, Jesmark ne može da zamisli da se bavi nečim drugim, iako je prodaja nezakonitog ulova ribarskoj mafiji jedina stvar koja ga finansijski održava. Suočen sa pustošenjem koje moderni svet sa sobom nosi, on mora da odluči: da li je i dalje ribar bez svog broda? Da li će izneveriti nasledstvo svog oca i oca svoga oca ako sad odustane?

SINOPSIS

Dok niko nije siguran da li je u pitanju „burnout“ ili kriza srednjih godina, Polova najmlađa ćerka Zoe je njegov oslonac na putu kojim je krenuo. Ona ga jedina podržava i jedina veruje da on u sebi nosi talenat za glumu koji tek treba da bude otkriven. Bez obzira što se u početku sve činilo smešnim planom, osuđenim na neuspeh, završava se zabavnim, uzbudljivim i dirljivim putovanjem za celu porodicu.

Showing 1–20 of 101 results