Dugometražno debitantsko ostvarenje Oskarovca Mišela Dudoka de Vita je robinzonkrusoovska priča o čoveku nasukanom na napuštenom tropskom ostrvu nastanjenom samo kornjačama, ljuskarima i pticama. „Crvena kornjača“ je animirana alegorija o stvaranju života vrednog življenja bez suvišnih efimernosti i komplikacija, ispričana kroz naizgled bezizlaznu situaciju čoveka na pustom ostrvu. Film na vrlo emotivan i jednostavan način oslikava ljubav i međusobno uvažavanje bez ijedne izgovorene reči.

Featured

Fantastični animirani film francuskog reditelja Kloda Baraa sa prizvukom estetike Tima Bartona, veliko je delo u malom pakovanju. Ikar sa 9 godina ostaje bez samohrane majke nakon čega sirotište postaje njegov novi dom. Kao novajlija sa neobičnim nadimkom Tikvica, Ikar postaje laka meta dežurnog dečaka siledžije u domu. Iako mu od majke ostaje samo nadimak i prazne flaše piva, a detinjstvo obeleženo tragedijom i samoćom, Tikvica i njegovi drugari naučiće da nesreća ne mora da definiše nečiji život, što postaje i neophodna poruka za sve nas.

Sinopsis

Zamislite prodavnicu koja već deset generacija prodaje sve raspoložive rekvizite koji će vam pomoći da počinite samoubistvo. Ova mala porodična radnja profitira na nesreći i tmurnom raspoloženju očajnih pojedinaca, sve do jednog kobnog dana kada se vlasnici suočavaju sa velikim problemom: njihov sin i naslednik je neizlečivo veseo, optimističan i pun životne radosti, odlučan u svojoj nameri da izmami osmeh na licima kupaca. Adaptacija knjige Le Magasin des suicides francuskog pisca Jean Teule-a.

Showing all 3 results