PRIZORI IZ ŽIVOTA DŽUKCA

20211 sat 17 minutaSrbija

SINOPSIS

Film kroz sedam prizora prati život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima. Kroz sedam likova „lutalica“ koje pratimo u različitim životnim dobima, od rođenja do starosti, svedočimo njihovoj dostojanstvenoj borbi za opstanak. Na groblju, u napuštenoj fabrici, azilu, na deponiji, mestima punim tuge, naši junaci tragaju za ljubavlju i zajedništvom. Kombinacijom dokumentarnog materijala, animacije i glumačke interpretacije misli naših junaka, upoznajemo živote između razočarenja i nade, sasvim slične našim.

O REDITELJKI
Tanja Brzaković je rođena u Beogradu, studirala je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i postdiplomske studije na Univerzitetu u Hamburgu. Radila je kao asistentkinja režije, rediteljka, scenaristkinja i docentkinja u Beogradu, Hamburgu i Berlinu. Snimila je 15 kratkih igranih i dokumentarnih filmova, i četiri celovečernja dokumentarna filma.

Njeni filmovi prikazivani su na internacionalnim festivalima širom sveta i osvojili su više nagrada, kao što su na Festivalu Shoking Short Award / 13th Street, Sehsüchte u Potsdamu, Minhen- srebrna nagrada za nemački kratki film, Bergischer Filmpreis, Zlatni vitez u Palermu. Dobitica je stipendija Nipkow Programma i Künstlerinnen Programm grada Berlina. Član je Evropske filmske Akademije – European Film Academy.

Top 5 List