SINOPSIS

Pre više od 20 godine, Mete je pročitala roman Norveška šuma, Harukija Murakamija čija je karijera tada tek bila na početku uspona. Tada nije ni slutila kako će zamišljeni svet ovog japanskog pisca iz korena promeniti njen sopstveni. Od tada, Mete Holm je provela hiljade sati prevodeći Murakamijeve “zagonetne” priče o kojima se među danskim čitaocima naširoko govori. Priče koje konstantno opčinjavaju i intrigiraju miliione posvećenih čitaoca širom sveta. Dok se Mete trudi da pronađe savršenu rečenicu, dovoljno dobru da prenese ono što Murakamijevi usamljeni sanjari pokušavaju da nam kažu, granica između stvarnosti i mašte počinje da se magli. Film pokušava da dočara paralelni svet koji je sveprisutan u Murakamijevim romanima ubacujući u nekoliko scena ogromnu zelenu žabu koja prati glavnu junakinju otkrivajući njihovu konstantnu borbu protiv crva, glavnih neprijatelja čovečanstva.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije i Crne Gore. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

Sanjati Murakamija (Dok.)
Reditelj
: Nitesh Anjaan
Zemlja: Danska
Godina: 2019.
Trajanje: 58′

O REDITELJU

Nitesh Anjaan je rođen 1988. godine u Kopenhagenu u Danskoj gde je završio i Dansku filmsku školu 2019. godine. Poznat je po filmovima Dreming Murakami (Sanjati Murakamija, 2017),  Junglen (2020) i Natbus (2020), ali i po filmu Far Away From Home koji prati njegovog oca u odluci da posle 39 godina života ostavi Dansku i vrati se u Indiju.

Top 5 List