ŽENA U RATU

20181 sat 41 minutFrancuska, Island, Ukrajina,

SINOPSIS

Hala je tajna eko gerilska aktivistkinja koja se bori protiv korporacija za proizvodnju energije koje osvajaju Island. U znak protesta, iskrada se van grada i sabotira električne vodove – stubove koje mrzi iz dna duše jer uništavaju lepotu islandskih visija. Cirkularom seče nosače stubova, a lukom i strelom ispaljuje kablove koji dovode do kratkog spoja na vodovima. Niko ne sumnja da to radi upravo plašljiva Hala, a policija počinje da prati turistu sumnjivog izgleda verujući da je to njegovo delo. Međutim, sve se menja kada Hala jedan dan kod kuće zatiče pismo od vlasti u kome joj se konačno odobrava usvajanje siročeta iz Ukrajine na koje je čekala godinama. Da li će njen materinski instinkt stati na put njenoj borbi?

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

ŽENA U RATU (Woman at War/ Kona fer í stríð)
Režija: Benedikt Erlingson
Žanr: Akcija, triler
Trajanje: 101 min.
Godina proizvodnje: 2018. / Francuska, Island, Ukrajina

O REDITELJU

Benedikt Erlingson je islandski glumac, pozorišni i filmski reditelj. Diplomirao je na islandskoj Akademiji umetnosti 1994. godine i većinu svoje karijere proveo je u Narodnom pozorištu Islanda. Režirao je dva dugometražna filma i oba su osvojila filmsku nagradu Nordic Council Film Prize.

Top 5 List