Na pragu svoje 15. godine, Greta Driskol se teško prilagođava životu u novom gradu. Okružena razmaženim “plavušicama”, uobraženom starijom sestrom i neizdrživim roditeljima, jedinog sagovornika pronalazi u Eliotu, čudnom dečaku iz njenog razreda. Kada joj majka priredi veliku žurku iznenađenja, Gretini najveći tinejdžerski strahovi isplivavaju na površinu. Utočište joj pruža novostvoreni paralelni svet, pomalo erotičan, nasilan i lucidan, jedini u kom se oseća dobro. "Usnula devojka" je film koji nam pruža uvid u paradoksalno, pomalo uznemirujuće, ali i divno razmišljanje i tinejžerski um. 

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Girsl asleep
Jezik: engleski
Zemlja: Australija
Režija: Rozmari Miers
Uloge: Metju Vitet, Betani Vitmor, Harison Feldman

O reditelju:

Rozmari Miers je umetnička direktorka “Windmill” teatra, nagrađivane kompanije za scenske umetnosti sa sedištem u Južnoj Australiji. Njene produkcije redovno posećuju vodeće pozornice i festivale širom Australije i sveta, uključujući Sidnejsku operu, Međunarodni festival komedije u Melburnu i Pozorište Nove pobede u Njujorku. 2006. godine bila je kreativni direktor ceremonije otvaranja Igara Commonvealth u Melburnu. “Usnula devojka” je Rozmarin prvi dugometražni film.

Nagrade i festivali:

Najbolji igrani film na Festivalu u Sijetlu 
Najbolji australijski film na Festivalu u Melburnu 2016. godine

Top 5 List