SINOPSIS

Film Tranzit snimljen je po motivima istoimenog romana nemačke spisateljice Ane Zegers koji se smatra jednim od najznačajnijih dela nemačke književnosti.

Slike savremenog Marseja zavode gledaoca u pomalo kafkijanski svet zapleta filma čija radnja se odigrava tokom drugog svetskog rata. Georg je Nemac u Francuskoj iz koje pokušava da pobegne od nacista. Igrom slučaja dolazi do dokumenata mrtvog pisca i polako preuzima njegov identitet jer shvata da će jedino tako moći da se ukrca na brod za Sjedinjene Države. U igri nerava nailazi i na Mari koja očajnički pokušava da nađe svog nestalog muža koji bi, kada se kockice poslože, mogao biti i on.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

Tranzit (igr.)
Reditelj
: Christian Petzold
Zemlja: Nemačka
Godina: 2018.
Trajanje: 114′

O REDITELJU

Kristian Pecold je nemački reditelj rođen 1960. godine u Hildenu. Posle studija nemačkog jezika i drame, upisuje režiju na Berlinskoj akademije za film i televiziju. Njegov film Barbara osvojio je nagradu za najbolju režiju na Berlinalu 2012. godine. Osim toga, poznate je po filmovima Feniks, Tranzit i Undine.

Top 5 List