SINOPSIS

Ko je Elena Ferante? Možda ste prošli pored nje, a da to i niste znali? Posle gotovo decenije od objavljivanja knjige „Moja genijalna prijateljica“, spisateljica koja piše pod pseudonimom Elena Ferante nije ni blizu otkrivanja svog identiteta, a njeni obožavaoci su podeljenog mišljenja da li žele da saznaju ko je ona ili ne. U momentu kada su njene knjige prodate u više od 15 miliona primeraka, kako to da komšije još nisu otkrile čime se ona bavi? Reditelja filma Groznica Ferante, Đakoma Durcija nije interesovalo ko je ona. Impresionirao ga je fenomen njenih knjiga koje se prodaju na svim kontinentima i prevedene su na 45 jezika sveta. Uostalom, i sama je rekla da piše samo knjige koje će se prodavati, da je interesuje samo da njena dela budu čitana. Groznica Ferante upravo pokušava da reši misteriju opsesije delima Elene Ferante. Film je nastao iz iste strasti koja obuzima gotovo sve čitaoce njenih dela i nada se da će ući u trag tajni fenomena njenog uspeha širom sveta.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

GROZNICA FERANTE (Ferrante Fever)
Režija: Đakomo Durci
Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 74 min.
Godina proizvodnje: 2017. / Italija

O REDITELJU

Đakomo Durci rođen je u Rimu 1976. godine. Diplomirao je na pravnom fakultetu Univerziteta u Bolonji i pohađao Londonsku filmsku školu, a studije filma završio u Rimu. Radio je kao novinar u magazinima i novinama, a potom i kao scenarista, režiser i producent. Autor je bropjnih knjiga o italijanskoj post ratnoj istoriji i ekspert u istraživačkom novinarstvu.

Top 5 List