ČUJTE I POČUJTE

20161 sat 38 minutaBrazil, Francuska,

U filmu Čujte i počujte, kultni reditelj nominovan za Oskara, Verner Hercog (Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams) rekonstruiše virtuelni svet, počev od njegovog postanka, sve do krajnjih dometa, istražujući digitalnu pozadinu sa istom radoznalošću i kreativnošću kojima je pristupao različitim zemaljskim predelima, poput Amazona, Sahare, Južnog pola i napuštenih predela Australije. Hercog gledaoce vodi na jedinstveno putovanje, kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je onlajn svet transformisao način na koji realni svet funkcioniše – od trgovine do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, sve do središnjeg pitanja ljudskog ponašanja u društvu.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Lo and Behold: Reveries of the Connected World
Jezik: Portugalski
Zemlja: Brazil, Francuska
Režija: Verner Hercog
Uloge: Lorens Kraus, Kevin Mitnik, Elon Mask, Sebastijan Trun, Lisjen Valkovic

O reditelju:

Verner Hercog (reditelj, pisac, producent, pesnik) napisao je, producirao i režirao oko 70 filmova, glumio u velikom broju filmova, objavio knjige proze, postavio na scenu desetak operskih komada i stvorio sopstveni obrazovni program – Rogue Film School. Rođen u Minhenu 1942. godine, Hercog je odrastao u zabačenoj dolini bavarskih planina. Do jedanaeste godine, nije ni znao za postojanje bioskopa. Od petnaeste godine počinje da razvija filmske projekte i, finansijski onemogućen, tokom srednje škole, radi noćne smene kao zavarivač u fabrici čelika. Takođe, počinje i da putuje pešice. Prvi put je telefonirao u sedamnaestoj, a prvi film napravio u petnaestoj godini. Na studijama izučava istoriju i književnost, ali ih napušta kako bi se posvetio filmu.

Nagrade i festivali:

Svetska premijera, Sundance Film Festival, 2016

BAM Cinemafest, 2016

AFI DOCS, 2016

Filmski festival u Minhenu, 2016

Filmski festival u Klivlendu, 2016

Reč kritike

Hercog tka fantastičnu priču. Za one koji tragaju za putovanjem kroz moderni svet tehnologije, ili makar za prikazom onoga što će tek doći, ovo je upravo to.
Lanre Bakare, The Guardian

Neverovatno potresno i otrežnjujuće. Kao što je čest slučaj sa Hercogovim filmovima, ističu se živopisni simboli i razigrani duh strahopoštovanja.
Tim Grirson, Screen Daily

Hercogova spremnost da duboko uroni u neobičnu novu šumu čini ga savršenim vodičem za sve nas, bez obzira na kojoj se lestvici tehnološke pismenosti nalazimo.
Stefani Zakarek, Time

Top 5 List