BERGMAN: GODINA ŽIVOTA

20181 sat 57 minutaŠvedska,

KINOKAUCH BIOSKOP

Svake sedmice od srede do nedelje film po ceni od dolara!

SINOPSIS

2018. godine u celom svetu se obeležava stogodišnjica rođena jednog od najvećih filmskih reditelja u istoriji filma Ingmara Bergmana. Kada se radi o dokumentarcu o nekom režiseru – većina delova filma završi isečena u montaži. Međutim, za film Jane Magnuson, „Bergman – godina života“, kritičari kažu da jedan od najiskrenijh portreta ovog reditelja, preplavljen emocijama. Film se osvrće na najplodniju godinu Bergmanovog života – 1957. ali prati i njegov celokupni život i karijeru. Oslikava ga kao nežnog, ali i grubog, plahovitog i vođenog demonima, tiranina i poluludog slavnog genija kakav je bio – čoveka posvećenog poslu, ali i opsesivnim vezama sa ženama – dovoljnim za tri života. U vreme kada je stvarao svoja najveća dela, bio je u vezi sa četiri žene, iz tri braka je imao šestoro dece čije godine rođenja nije baš najbolje pamtio, ali je u gustom dnevnom rasporedu uvek imao vremena za svoj čir koji ga je s vremena na vreme terao u bolnicu – jedino mesto gde je na miru mogao da piše.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

BERGMAN: GODINA ŽIVOTA (Bergman: A Year In A Life / Bergman – ett år, ett liv)
Režija: Jane Magnuson
Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 117 min.
Godina proizvodnje: 2018. / Švedska

O REDITELJKI

Jane Magnuson je novinarka i režiserka, rođena 1968. u Švedskoj. Jedno vreme se bavila i sinhronim plivanjem i to ju je i uvelo u svet filma – prvi film koji je snimila bio je o prvom i jedinom kubu sinhronog plivanja za muškarce čiji je ona bila trener.

Top 5 List