VIZIJA

20181 sat 39 minutaFrancuska, Japan

SINOPSIS

Francuskinja Žoana koju igra genijalna Žilijet Binoš u novom filmu jedne od najznačajnijih savremenih rediteljki Naomi Kavase, je svetski putnik i putopisac. Putuje, zapaža, i što je najvažnije doživljava vrlo intezivno svet oko sebe i onda o tome piše. Došla je do šuma i brda blizu mesta Nara u Japanu u potrazi za retkom biljkom za koju veruju da leči egzistencijalni bol. Uskoro sreće Tomoa, usamljenog čuvara šume i Aki, mističnu ženu koja tvrdi da je njihov hiljadugodišnji zaštitnik. Ovaj trio ulazi u igru na zapanjujuće komplikovan način, stižu do intrige i romanse, sa nestvarnim i čarobnim slikama prirodnog okruženja u pozadini.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

VIZIJA (Vision)
Režija: Naomi Kavase
Žanr: Drama
Trajanje: 109 min.
Godina proizvodnje: 2018. / Francuska, Japan

O REDITELJKI

Naomi Kawase rođena je 1969. godine u Nari u Japanu. Poznata je kao režiserka i scenaristkinja, a filmovi na kojima je radila su Sweet Beans, Still the Water i The Mourning Forest. Diplomirala je na univerzitetu u Osaki na odseku fotografije gde je i radila kao predavač 4 godine. Ona je prva režiserka iz Japana koja je bila članica žirija festivala u Kanu, godine 2003.

Top 5 List