MELANHOLIČNA ŽENA

20191 sat 20 minutaNemačka,

SINOPSIS

Devojka luta kroz grad u potrazi za mestom na kom će prespavati. Na svom putu sreće mladu majku koja religiozno proslavlja svoje majčinstvo, odlazi kući sa egzistencijalistom u krizi i čeka kraj kapitalizma u baru za transvestite. Njen pokušaj da napiše knjigu ne ide dalje od prve rečenice drugog poglavlja i za tu noć, ona ne pronalazi mesto za sebe osim joga studija, umetničkih galerija i kreveta stranaca. Umesto da pokuša da se uklopi, svoju depresiju počinje da smatra politički uslovljenom. Kroz 15 susreta ovaj film istražuje naše postmoderno društvo između nepredvidivosti i marketinga, serijske monogamije i neospiritualizma, razočaranja i pritiska da se bude srećan. Spaja pop i teoriju, feminizam i humor i pruža vam gomilu citata koje biste želeli da vidite ispisane neonskim slovima na reklamnim bilbordima.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

Melanholična žena (Igr.)
Rediteljka
: Suzan Hajnrih
Zemlja: Nemačka
Godina: 2019.
Trajanje: 80′

O REDITELJKI

Suzan Hajnrih je svestrana umetnica koja se bavi pisanjem, muzikom i filmom. Književnosti je bila posvećena između 19. i 25. godine, peva u nekoliko bendova, a svojim prvim kratkometražnim fimom je primljena u Nemačku filmsku i televizijsku akademiju u Berlinu. Melanholična žena je njen treći film.

Top 5 List