SINOPSIS

Jedan od najvećih evrospskih filmskih hitova, film Krivica, svakako opravdava teoriju da skandinavski trileri već duže vreme prete da ugroze holivudsko prvo mesto u proizvodnji filmova tog žanra. Jedan jedini glumac poveo nas je ovaj put kroz celu otmicu, bežanje, spasavanje. Policajac suspendovan sa ulice, dežurni u dispečerskom centru za pružanje prve pomoći, nateran da sluša o povređenim kolenima i opljačkanim mušterijama prostitutki, pred kraj večernje smene samo uz pomoć telefona kreće u izbavljanje otete žene. Njegov angažman propraćen ličnom dramom koju u to vreme proživljava uvlači gledaoca u napetost koju oseća i sam policajac pokušavajući da pomogne žrtvi iako je kilometrima udaljen od nje.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

KRIVICA (The Guilty/ Den skyldige)
Režija: Gustav Moler
Žanr: Triler
Trajanje: 85 min.
Godina proizvodnje: 2018. / Danska

O REDITELJU

Gustav Moler rođen je 1988. godine u Geteborgu u Švedskoj. Njegov najpoznatiji film do sada, Krivica, koji je bio i kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku snimljen je na osnovu istinitog događaja. Moler se osim režijom, bavi i pisanjem scenarija.

Top 5 List