Film, inspirisan knjigom Naomi Klajn, predstavlja jedinstveni uticaj na načine sprečavanja loših posledica koje donose klimatske promene. Eko-dokumentarac po mnogim aspektima potpuno različit od brojnih koji se bave tematikom globalnog zagrevanja tokom perioda od 4 godine sniman je u 9 zemalja na pet kontinenata. Putujući od Montane do Grčke, preko južne obale Indije, Pekinga i Kanade priča uzročno-posledično povezuje emisiju ugljenika sa svetskim ekonomskim sistemom i hazardnim čovekom nasuprot prirodi. “ovo menja sve” nudi zanimljivu i kontroverznu ideju – da trenutnu globalnu krizu prouzrokovanu brojnim klimatskim promenama možemo iskoristiti za transformaciju urušene ekonomije u nešto radikalno bolje. Klajnova dodatno postavlja retoričko pitaje: Da li je „kraj sveta“ kakvog poznajemo, zaista postao dosadna tema?

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: This changes everything
Jezik: engleski
Zemlja: Kanada, SAD
Režija: Avi Luis

O reditelju:

Avi Levis je kanadski režiser i producent dokumentarnih filmova, novinar, aktivista i TV voditelj sa 25-godišnjom istorijom pomeranja granica mejnstrim medija. On je, takođe, i jedan od vodećih zagovornika “Leap Manifesta” od njegovog osnivanja 2015. godine. Avi je 2008. stvorio i postao dugogodišnji domaćin priznate dokumentarne serije “Fault Lines” koja se prikazivala na Al Jazeeri. On je i strateški direktor i suosnivač Leap-a, organizacije pokrenute 2017. godine radi poboljšanja kolektivnog odgovora na klimatsku krizu, nejednakost i rasizam.

Top 5 List