Sinopsis

Harmon (Peter Sarsgaard) je bivši marinac, radikalizovan zahvaljujući službi u Iraku i Avganistanu. Njegov vojni život je iza njega, ali u srcu ostaje isti nesmotreni alfa muškarac, željan avanture, uzbuđen idejom nereda i uništavanja. Dena (Dakota Fanning) je otpadnik visokog društva, zgađena potrošačkim društvom u kom je rođena. Preselila se na zapad i prekinula sve veze sa porodicom, stupajući sve više u radikalnu politiku. Josh (Jesse Eisenberg), njihov vođa, je militant posvećen očuvanju planete Zemlje na bilo koji način. Sin srednje klase, marljivi student, tiha osoba po prirodi, intenzivno tajanstven, proračunat i hladan.

Na farmi organske hrane gdje Josh radi odvija se radnja ovog filma. Josh i Dena svojim prijateljima govore da odlaze na put u Portland preko vikenda, ali zapravo odlaze u obližnji Medford, gde kupuju čamac i njime putuju preko države Oregon do Harmonovog planinskog skrovišta. Tu, u diskusiji političke i druge motivacije, troje zaverenika pune čamac eksplozivom i odvoze ga do brane. Satima čekaju kraj rezervoara i konačno, pod okriljem tame, detoniraju bombu. Nakon noći mahnite vožnje, stižu kući. Međutim, bude se u priči kojoj još uvek nema kraja: nevini šetač je poginuo zbog poplave nastale eksplozijom brane, dok mediji čekaju u pripravnosti.
Sledećih dana se zaverenici, odvojeni i preplavljeni paranojom i strahom, susreću sa fizičkim i mentalnim opasnostima, očekivanim i neočekivanim.

 

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Night Moves
Zemlja: Francuska, Švajcarska
Režija: Kelly Reichardt
Uloge: Dakota Fanning, Peter Sarsgaard, Jesse Eisenberg

Festivali i nagrade

  • Venice Int. Film Festival 2013 – zvanična selekcija, nominacija za Zlatnog lava za najboljeg reditelja
  • Toronto Int. Film Festival 2013 – zvanična selekcija 
  • Deauville American Int. Film Festival 2013 – pobednik festivala
  • Valladolid International Film Festival 2013 – nagrada za najbolju fotografiju

Top 5 List