Neprijatelj kakvog poželeti možeš

20121 sat 46 minutaŠvedska, Norveška, Nemačka, Poljska

Sinopsis

1912. godine, uvaženi nemački naučnik Alfred Wegener je došao do otkrića da su, nekada davno, svi kontinenti na Zemlji bili spojeni u jedan super kontinent koji je nazvao Pangea. U jesen 1939. god., uprkos ratnom vihoru, Nemci odlučuju da pošalju ekspediciju na arktičko ostrvo Svalbard u nameri da prikupe dokaze u korist Wegenerove teorije. Na čelu ekspedicije je nemački geolog Fridrih i njegova simpatična pomoćnica, Leni. Priključuju im se još tri priznata naučnika, dva Engleza i Šveđanin Gustav, kao i jedan Norvežanin - kapetan broda i brojna ruska posada. Geolozi kreću u svoju istraživačku misiju puni entuzijazma, ali rastuća politička tenzija među njihovim državama ubrzo će se odraziti i na njihove aktivnosti.

Putovanje se dodatno zakomplikuje kada se Leni i Gustav zaljube veče uoči Hitlerove invazije na Poljsku. Kada Engleska i Francuska uđu u rat protiv Nemačke, civilini naučnici postaju puki pioni globalnog rata. Iako su oduvek verovali da politici nema mesta u nauci, svi članovi istraživačkog tima sada moraju da izaberu stranu, uključujući i notorno neutralnog Šveđanina. Njihove odluke će imati dugotrajne posledice, posebno na članove njihovih porodica.

 

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: An Enemy to Die For
Zemlja: Švedska, Norveška, Nemačka, Poljska
Režija: Peter Dalle
Uloge: Richard Ulfsäter, Jeanette Hain, Axel Prahl, Tom Burke, Allan Corduner, Sven Nordin

Top 5 List