NAJSREĆNIJI DAN U ŽIVOTU OLIJA MAKIJA

20161 sat 32 minutaFinska

SINOPSIS

Dobitnik glavne nagrade Un Certain Regard u Kanu, neodoljivo je šarmantan prvenac Juha Kuosmanena i duhovita drama inspirisana obračunom između finskog boksera Olija Makija i američkog šampiona Dejvija Mura. Oli je momak sa sela koga finska bokserska federacija sprema za veliku titulu u borbi pritiv Mura. Takmičiće se u pero lakoj kategoriji i pored brojnih priprema, Oli treba još i da izgubi na težini. Od njega svi očekuju pobedu, ali on nije siguran da li to zaista želi. Zaljubljuje se i shvata da u životu postoje i druge mnogo bitnije stvari od osvajanja titule svetskog šampiona.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

NAJSREĆNIJI DAN U ŽIVOTU OLIJA MAKIJA (The Happiest Day in the Life of Olli Mäki / Hymyilevä mies)
Režija: Juho Kuosmanen
Žanr: Akcija, triler
Trajanje: 92 min.
Godina proizvodnje: 2016. / Finska

O REDITELJU

Benedikt Erlingson je islandski glumac, pozorišni i filmski reditelj. Diplomirao je na islandskoj Akademiji umetnosti 1994. godine i većinu svoje karijere proveo je u Narodnom pozorištu Islanda. Režirao je dva dugometražna filma i oba su osvojila filmsku nagradu Nordic Council Film Prize.

Top 5 List