MOJ ŽIVOT KAO TIKVICA

20161 sat 6 minuta

Fantastični animirani film francuskog reditelja Kloda Baraa sa prizvukom estetike Tima Bartona, veliko je delo u malom pakovanju. Ikar sa 9 godina ostaje bez samohrane majke nakon čega sirotište postaje njegov novi dom. Kao novajlija sa neobičnim nadimkom Tikvica, Ikar postaje laka meta dežurnog dečaka siledžije u domu. Iako mu od majke ostaje samo nadimak i prazne flaše piva, a detinjstvo obeleženo tragedijom i samoćom, Tikvica i njegovi drugari naučiće da nesreća ne mora da definiše nečiji život, što postaje i neophodna poruka za sve nas.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Ma vie de Courgette
Jezik: sinhronizovano
Zemlja: Švajcarska, Francuska
Režija: Klod Bara

O reditelju:

Klod Bara je rođen u Švajcarskoj. Studirao je ilustraciju i kompjutersku grafiku na Ecole Emile Cohl-a u Lionu. Diplomirao je antropologiju i digitalne slike u Lionu, studirao računarsku grafiku na ECAL-u (Ecole Cantonale d’Art de Lausanne) i radio kao slobodni umetnik – ilustrator u Ženevi. Tokom svoje karijere Bara je režirao nekoliko kratkometražnih filmova, među kojima je i “The Genie in a Ravioli Can” (2006). Barasov prvi dugometražni animirani film, “Moj život kao tikvica” (2016), predstavljen je na Kanskom filmskom festivalu i dobio je brojne nagrade na filmskim festivalima širom sveta. 

Top 5 List