Vlasta je pedesetpetogodišnja vesela domaćica i kućna negovateljica u stalnom pokretu. Putuje Češkom i posećuje svoje ekscentrične pacijente. Posvećena je majka i supruga i uvek potrebe drugih stavlja ispred svojih. Njen tradicionalni i konzervativni suprug provodi vreme zadovoljavajući sopstvene potrebe ne hajući mnogo za Vlastine emocije. Ali kada Vlasti dijagnostifikuju kancer njena porodica i pacijenti, pa čak i ona sama shvataju da je pomoć potrebna i njoj. Reditelj filma, Slavek Horak inspiraciju za film dobio je iz priča svoje majke koje je takođe bila negovateljica. Radnju svog debitantskog filma smestio je u svoj rodni grad Zlin, a čak je i deo filma snimljen u roditeljskoj kući i dvorištu. Rezultat toga je intimna i prirodna atmosfera zapanjujuće autentičnosti. Film tipičan za ono što se kod nas smatra „češkom školom“, tako sličan našem mentalitetu.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Domácí péče
Jezik: češki, slovački
Zemlja: Češka, Slovačka
Režija: Slavek Horak
Uloge: Alena Mihulova, Bolek Polivka, Tatjana Vlhelmova

O reditelju:

Slavek Horak rođen je 1975. godine u Zlinu, Češkoj Republici. Diplomirao je na filmskoj školu u Zlinu, a takođe je studirao i režiju na praškoj filmskoj školi FAMU. Njegov brzi napredak u karijeri u direktora međunarodnih komercijalnih kampanja sprečio ga je da završi studije na FAMU. Snimio je dva kratka filma za međunarodni projekat “Straight8” koji su izabrani u top šest i prikazani na Filmskom festivalu u Kanu. 2012. godine pokrenuo je produkcijsku kompaniju “Tvorba films”. Film “Kućna nega” je njegov debi.

Top 5 List