Radnja filma “Kreativna kontrola” smeštena je u bliskoj budućnosti Njujorka prateći život Dejvida, poslom opterećenog menadžera advertajzing agencije. On dobija zadatak da kreira novu promotivnu kampanju “Augmenta” i njihov proizvod - naočare za proširenu stvarnost (Augmented Reality). Neispunjen u emotivnom odnosu sa instruktorkom joge, zavidi na savršenoj vezi koju negov najbolji prijatelj ima sa privlačnom devojkom Sofi. Iskušenje ga vodi na mračniju stranu i Dejvid pomoću AR naočara pravi za sebe Sofin avatar, dok granice između realnosti i fantazije veoma brzo počinje da se magli. Dok se strasti uzburkavaju, a stvari otimaju kontroli, Dejvid je primoran da se suoči sa preplitanjem svog javnog, privatnog i imaginarnog života. 

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Creative Control
Jezik: španski, francuski, engleski
Zemlja: Francuska, Čile, Japan
Režija: Bendžamin Dikinson
Uloge: Bendžamin Dikinson, Nora Zehetner, Dan Gil

O reditelju:

Bendžamin Dikinson je rođen u Santa Monici, Kalifornija, SAD. Reditelj je i pisac, poznat po filmovima “Kreativna kontrola” (2015), “Prva zima” (2012) i “Super detektiv” (2014).

Nagrade i festivali:

Directors’ Fortnight section, Kanski filmski festival, 2016
Filmski festival Lokarno, 2016
Filmski festival u Minhenu
, 2016
Međunarodni filmski festival Novi Zeland, 2016
Filmski festival Cine Latino, 2016

Reč kritike

Film “Beskrajna poezija” Alehandra Hodorovskog, je najprijemčiviji film koji je ikad snimio, a možda i najbolji. Felinijevski i dirljivo.
Oven Glajberman, Variety

Zaključne sekvence o gubitku i umetnosti kao “leku” (po rečima samog Hodorovskog) su razdiruće moćni.
Ed Franki, The Film Stage

Veran grotesknom stilu, režiser je prilično uzdržaniji i racionalniji nego u pređašnjim filmovima, što ovaj film čini mnogo pristupačnijim.
Alberto Saes Villarino, El antepenúltimo mohicano

Top 5 List