U gradiću na čileanskoj obali u jednoj kući daleko od očiju javnosti zajedno žive izopšteni sveštenici i časne sestre osumnjičeni za razna kriminalna dela, od zloupotrebe dece do trgovine bebama nevenčanih majki. Ova čudna ekipa kao da živi u predsoblju pakla koga je nesumnjivo i zaslužila, sve dok im na vrata iznenada ne zakuca savetnik za krizne situacije Katoličke crkve.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: El Club
Jezik: španski
Zemlja: Čile
Režija: Pablo Larain
Uloge: Alfredo Castro, Roberto Farías, Antonia ZegersTaub

O reditelju:

Pablo Larain je rođen u Santjagu, glavnom gradu Čilea. Nakon završenih studija audiovizuelnih komunikacija na Univerzitetu u Santjagu počinje plodnu i zapaženu filmsku karijeru. Domaća publika je imala priliku da na Slobodnoj Zoni pogleda njegov film Ne o svrgavanju čileanskog diktatora, Augusta Pinočea, sa vlasti. Klub je njegov drugi dugometražni igrani film i dobitnik nagrade Srebni medved na ovogodišnje filmskom festivalu u Berlinu.

Nagrade i festivali:

Nagrada Srebrni medved – Međunarodni filmski festival u Berlinu, Berlinale, 2015
Međunarodni filmski festival u Torontu, 2015
Međunarodni filmski festival u Melburnu, 2015

Reč kritike

Majstor turobne atmosfere, Larain majstorski vlada situacijom i mami nas u hermetičan svet ovog bizarnog kluba dok i sami ne postanemo zatočenici (unutar) njegovih zidova.
Variety

Top 5 List