HANA ARENT

20121 sat 50 minutaNemačka

SINOPSIS

Hana Arent je portret genija koja je šokirala svet svojim otkrićem “banalnosti zla”. Nakon što je prisustvovala suđenju Nacisti Adolfu Aihmanu u Jerusalimu, Hana se usuđuje da piše o holokaustu na način na koji niko do tada nije pisao o tome. Njen stav odmah izaziva ogroman skandal i Hana biva napadnuta od strane prijatelja podjednako kao i od strane neprijatelja. Međutim, i sama žrtva holokausta kao nemačko-jevrejski emigrant, ona se istovremeno bori i da suzbije sopstvene bolne asocijacije sa prošlošću.

Film odslikava njenu očaravajuću mešavinu arogancije i ranjivosti, otkrivajući dušu definisanu i inhibiranu izgnanstvom.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Hannah Arendt
Jezik: nemački
Zemlja: Nemačka
Režija: Margarethe von Trotta
Uloge: Barbara Sukowa, Axel Milberg, Janet McTeer, Julia Jentsch, Ulrich Noethen, Michael Degen

O REDITELJKI

Margaret fon Trota umetničku karijeru započinje daleke 1968. godine u vreme studentskih protesta i Crvenih brigada, najpre kao glumica, scenaristkinja i producentkinja, a potom i kao rediteljka. Režiju prvog filma Izgubljena čast Katarine Blum uradila je u saradnji sa Folkerom Šlendorfom, a prema romanu Hajnriha Bela. Njeno prvo samostalno rediteljsko ostvarenje je film Drugo buđenje Kriste Klage iz 1978. godine, da bi već sa svojim drugim filmom Nemačke sestre započela svoju dugu i blistavu karijeru osvojivši Zlatnog lava u Veneciji 1981. godine.

Top 5 List