GREJS DŽONS: CRVENO SVETLO I HLEB

20171 sat 35 minutaIrska, Ujedinjeno Kraljevstvo,

SINOPSIS

Veća od života, divlja, zastrašujuća, muškobanjasta, a opet izrazito suptilna – Grejs Džons igra sa lakoćom razne uloge. U filmu je ipak otkrivamo i kao ljubavnicu, ćerku, majku, sestru, pa čak i baku. Onako kako se otkriva našem pogledu i dozvoljava nam da razumemo šta to čini njenu personu. Scena je mesto na kome se otelovljava njena ekstremnost i oslobađa njena mašta. Film prikazuje i njeno jedinstveno izvođenje hitova kao što su Slave to The Rhythm, Williams blood, Pull Up To The Bumper, I’ve seen that face before, kaver Love is the drug.

U jamajkanskom žargonu bloodlight je crveno svetlo uključeno dok umetnik snima, a bami je hleb, osnovna supstanca svakodnevnice. Film prepliće slojeve njenog privatnog i javnog života, bez napora, baš kao što se ona kreće kroz različite uloge: ona je boem, umetnički i zabavljački hedonist, topla i zabavna, ali isto tako i žestoka i istrajna poslovna žena.

 

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

OPIS

Grejs Džons:crveno svetlo i hleb (Dok.)
Rediteljka: Sofi Fajns
Zemlja: Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo
Godina: 2017.
Trajanje: 95′

O REDITELJKI

Sofi Fajns rođena je 1967. godine u Ipsviču, u Ujedinjenom kraljevstvu. Bavi se režijom, montažom i produkcijom, a film o Grejs Džons je samo je jedan u nizu poznatih ostvarenja sestre Ralfa Fajnsa. Sofi je uspešnu saradnju ostvarila i sa Slavojem Žižakom snimajući dva filma – Perverznjakov vodič kroz bioskop i Perverznjakov vodič kroz ideologiju. 

Top 5 List