Neki bi rekli da Aurora vodi krajnje dosadan život. Međutim, kada je reč o trinaestogodišnjoj devojčici sa nesvakidašnjim pogledom na dečake, školu, porodicu i prijatelje, život poprima obrise vesele psihodrame. Na pragu puberteta svoju okolinu smatra ludom i iritantnom, naročito svoje roditelje koji žele da je pošalju u letnju školu i učitelja francuskog koji bezuspešno nastoji da je zainteresuje za klasičnu književnost. Čini se kako svi znaju šta Aurora treba da radi i kako da se ponaša, osim nje. Ona zna šta neće, ali ne i šta zaista želi. Kako joj se, ipak, svaka promena čini isuviše komplikovanom i napornom Aurora bira da ostane takva kakva jeste i cinično komentariše sve što joj nije po volji. Film je zasnovan na popularnoj francuskoj trilogiji tinejdž romana „Aurorin dnevnik“

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.


Originalni naziv: Jamais contente
Jezik: francuski
Zemlja: Francuska
Režija: Emili Deleuz 
Uloge: Lena Magnien, Patrisia Mazuj, Filip Duken, Ketrin Higl

O rediteljki:

Nakon filmskog prvenca “Un homme faible” iz 1984. godine, Emili Deluz izučava režiranje filma u francuskoj školi „La Femis“. Godine 1994. režira za Arte tv film “L’incruste”, pretposlednju sezonu serije “All the boys and girls of their time”. Godine 1999. njen prvi dugometražni film “Nova zora” prikazuje se na Kanskom festivalu u sekciji „Izvestan pogled“. Dobija FIPRESCI nagradu. Njen drugi film “Mister V”, nagrađen je na filmskom festivalu u Lokarnu 2003. Emili Deluz režirala je i nekoliko kratkometražnih filmova, među kojima je “Pismo Abou” za tv seriju “Nema priče!” 12 zabeleženih pogleda na svakodnevni rasizam 2001. Godine 2009. snima “Nesvakidašnje cimere”, tv film za Arte, u kojem glavne uloge tumače Lus Radot i Majkl Galabru. Godine 2013. režira “Sve je dozvoljeno”, takođe za Arte, komediju u kojoj glavne uloge tumače Markuak da Fonso Bo, Ketrin Džejkob i Džudit Kemla.

Nagrade i festivali:

Generacija – Specijalno priznanje, Filmski festival u Berlinu, 2016.
Nagrada mlade publike, Evropska filmska akademija, 2016.
Međunarodni filmski festival u Torontu, 2016.
Kan Junior, 2016.
Međunarodni filmski festival u Melburnu, 2016.

Reč kritike

Ispričano u potpunosti iz Aurorine prespektive, “Gospođica Nemoguća” prikazuje mnogo mudrih misli kojima Aurora opisuje svet odraslih i povreme nepravde sa kojima se u odrastanju suočava. Možda je cinična, ali njen humor je održava i čini simpatičnom i potpuno stvarnom. Više puta me je nasmejala, uživam u njenom društvu.
Aleks Hini, Seventh Row

Top 5 List