SINOPSIS

Austrijski režiser Hubert Sauper, kroz poznatu frazu konkvistadora “Dolazimo u miru”, prikazuje krvavu sudbinu Sudana, zemlje koja se izrabljuje na sve perfidniji način, od jeftine prodaje sudanskog prirodnog blaga američkim kompanijama uz blagoslov političara i mirovnih organizacija, do eksploatacije nafte od strane Kine, koja je prouzrokovala alarmantno zagađenje vode.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: We Come as Friends
Zemlja: SAD
Režija: Hubert Sauper
Scenario: Hubert Sauper

O REDITELJU:

Alehandro Hodorovski, rođen je u Čileu 1929, da bi se 1953. preselio u Pariz gde, zajedno sa Fernandom Arabalom i Rolandom Toporom, osniva pozorišnu grupu “Panic Movement”. Međutim, slavu mu donosi film, naročito kultni filmovi poput “El topo” (1970), koji dopire do internacionalne publike, “The Holy Mountain” (1973) i “Santa Sangre” (1989). Pored režije, njegova strast usmerena je i ka psihomagiji i tarotu, koji predstavljaju njegovu stalnu inspiraciju za pisanje i stvaranje živopisnih romana.

NAGRADE I FESTIVALI:

Austrian Film Award, AT 2015. – nagrada za najbolji dokumentarni film
Berlin International Film Festival 2014. – nagrada za mir reditelju Hubertu Sauperu
Jihlava International Documentary Film Festival 2014. – nagrada za najbolji dokumentarni film 
Sundance Film Festival 2014. – specijalna nagrada žirija
European Film Awards 2014. – nominacija
San Francisco International Film Festival 2014. – nominacija za najbolji dokumentarni filmLumiere Awards, France 2016. – nominacija

Top 5 List