Film “Demokratija” otkriva mistični svet političkih zakulisnih radnji, lobiranja i nadmetaja oko novog zakona Evropske Unije o prikupljanju i čuvanju ličnih podataka. Mladi nemački aktivista i član evropskog parlamenta, Jan Filip Albreht, zajedno sa EU komesarkom Vivijen Reding pokušaće nemoguće – pobedu nad sirovim i netransparentnim sistemom političke moći. Nakon dve i po godine prljave političke igre i praćenja složenog zakonskog procesa dokumentarni film “Demokratija” oživljava složene strukture moći i prikazuje samo deo posledica na današnje stanje evropske i svetske demokratije i našu digitalnu budućnost.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Democracy
Jezik: engleski, nemački, francuski, poljski, japanski
Zemlja: Nemačka, Francuska, Holandija, Finska
Režija: Dejvid Bernet

O reditelju:

Dejvid Bernet je švajcarski režiser dokumentarnog filma koji živi u Nemačkoj. Odrastao je u Švajcarskoj, a studirao je komparativnu književnost i filozofiju u Beču i Berlinu. Karijeru je započeo kao reditelj dokumentarnog filma “Šaptači” i kao član švajcarskog Udruženja za usmenu istoriju “Archimob”. Njegova nedavna ostvarenja odlikovana su s nekoliko nagrada. Dejvid Bernet je član odbora AG DOK (glavnog nemačkog udruženja stvaralaca dokumentarnih filmova), kao i profesor audiovizuelno dokumentarnog pripovedanja.

Top 5 List