Dugometražno debitantsko ostvarenje Oskarovca Mišela Dudoka de Vita je robinzonkrusoovska priča o čoveku nasukanom na napuštenom tropskom ostrvu nastanjenom samo kornjačama, ljuskarima i pticama. „Crvena kornjača“ je animirana alegorija o stvaranju života vrednog življenja bez suvišnih efimernosti i komplikacija, ispričana kroz naizgled bezizlaznu situaciju čoveka na pustom ostrvu. Film na vrlo emotivan i jednostavan način oslikava ljubav i međusobno uvažavanje bez ijedne izgovorene reči.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: La tortue rouge
Jezik: /
Zemlja: Belgija, Francuska, Japan

O reditelju:

Mišel Dudok de Vit je holandski reditelj, rođen 1953. godine u Utrehtu. „Crvena kornjača“ njegov je prvi dugometražni animirani film. Dudok de Vit iza sebe ima jednog osvojenog Oskara za svoj kratki animirani film “Otac i kći” (Father and Daughter) iz 2000. godine. Takođe, Mišel piše i ilustruje knjige za decu i predaje animaciju na umetničkim akademijama u Engleskoj i po svetu.

Nagrade i festivali:

Animafest 2017 – veliko natjecanje dugometražnog filma – Grad Prix

Oscar 2017. – nominacija za najbolji dugometražni animirani film

Cannes Film Festival 2016. Un Certain Regard – posebna nagrada žirija

Athens International Film Festival 2016. – nagrada publike za najbolji film; „Special mention“ za film i redatelja Michaëla Dudoka de Wita

Annie Awards 2017. – nagrada za najbolji animirani film

San Francisco Film Critics Circle 2016. – nagrada za najbolji animirani film

Top 5 List