ČASOVI HARMONIJE

20132 sataKazahstan, Nemačka, Francuska

Tokom lekarskog pregleda, 13-ogodišnji Aslan je ponižen naočigled drugih učenika. Ovaj incident oslobađa njegov latentni poremećaj ličnosti, izazivajući nedostatak samopouzdanja, težnju za čistoćom i savršenstvom i opsesivni nagon za kontrolom svega oko sebe. Ovi kompulzivni poremećaji guraju Aslana, koji živi sa bakom u jednom kazahstanskom selu, u sve teže životne situacije. On se gnuša načina života njegovih školskih drugara koji se bave raznim kriminalnim radnjama u koje je Bolat, jedan od Aslanovih mučitelja, takođe uvučen. Bolat, koji iznuđuje novac od mlađih učenika pružajući im zaštitu, gaji prezir prema izopštenom Aslanu.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Uroki Garmonii / Harmony Lessons
Zemlja: Kazahstan, Nemačka, Francuska
Režija: Emir Baigazin
Uloge: Timur Aidarbekov, Aslan Anarbayev, Mukhtar Andassov

O reditelju:

Emir Baigazin je rođen u Kazahstanu 1984. godine. Studirao je filmsku režiju na kazahstanskoj Nacionalnoj akademiji umetnosti, kao i na Azijskoj filmskoj akademiji u Pusanu. Takođe je bio alumnista “Campus Berlinale Talent” 2008. godine. Baigazinov debi film „Časovi harmonije“ podržao je sarajevski CineLink VIP i Svetski fond za kinematografiju dok je premijeru proslavio na Berlinalu 2013. godine, gde je osvojio Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos. Dobio je preko 20 priznanja širom sveta, nagrađen je na Tribeca Film Festivalu, Sao Paolo Film Festivalu i Filmskom festivalu u Sijetlu.

Top 5 List