BOLESNI JEBENI LJUDI

20131 sat 15 minutaUkrajina, Austrija

Dokumentarni triptih o grupi dece beskućnika, koji su uspeli da prežive svoje detinjstvo kao narkomani, odrastu i počnu da žive život odraslih. To je priča o dečaku koji traga za svojom majkom, suočavajući se pri tom sa nadrealnim, izopačenim društvom u svom rodnom selu, punom mržnje i sadističkog besa. To je priča i o trudnoj devojci koja želi da rodi svoje dete, iako predoseća da će njegova sudbina biti još gora od njene. Ali, njene sopstvene sestre je primoravaju da abortira.

Geoblocking: Naši filmovi dostupni su na području Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.. To znači da možete da ih gledate samo na području ovih zemalja.

Originalni naziv: Sickfuck People
Jezik: ukrajinski
Zemlja: Ukrajina, Austrija
Režija: Juri Recinski

O reditelju:

Juri Recinski rođen je 1986. godine u Ukrajni. Nakon studija filma u Kijevu, dve godine je radio kao montažer u studiju “Mosfilm Studios” u Moskvi, zatim kao freelance montažer na raznim projektima – reklamama, kratkim i igranim filmovima. Počinje da režira 2008. godine, stvarajući nekoliko kratkih filmova, umetničkih projekata i dugometražni dokumentarni filma “Bolesni jebeni ljudi” (2013). Prvi dugometražni film “Ugli” snima 2017. godine.

Nagrade i festivali:

HotDocs International Documentary Film Festival Toronto 2013.
Free Zone Belgrade Film Festival 2013. – zvanična selekcija

Top 5 List